Brudbukett i droppform.

Idag har vi tränat på droppformad brudbukett i hållare med radiell stickteknik, dvs att alla stjälkar sticks mot mitten i oasisen. Jättekul men svårt. Vi använde rosa rosor, vaxblommor, poppel, galaxyblad, läderblad och plumosa. Jag ska förklara hur jag gjorde steg för steg med bilder.

Vi började med att tejpa handtaget med floratejp för att bandet, som ska sitta runt,  ska fästa bättre. Sedan fäste vi fast galaxyblad med oasisfix för att helt dölja hållaren.

Jag började med att tejpa handtaget med floratejp för att bandet, som ska sitta runt, ska fästa bättre. Sedan fäste jag fast galaxyblad med oasisfix för att helt dölja hållaren.

Sedan virade jag bandet runt och avslutade med sisal och rosa myrtentråd. Viktigt att ändarna på myrtentråden hamnar under buketten så den inte kan fastna i brudens klänning. I ändarna limmade jag med limpistolen för att fästa ordentligt.

Sedan virade jag bandet runt och avslutade med sisal och rosa myrtentråd. Viktigt att ändarna på myrtentråden hamnar under buketten så den inte kan fastna i brudens klänning. I ändarna på bandet limmade jag med limpistolen för att fästa ordentligt.

Avslutar med att fästa ytterligare ett lager med galaxyblad med hjälp av oasisfix och nålar.

Avslutar med  ytterligare ett lager med galaxyblad med hjälp av oasisfix och nålar.

Sedan sätter vi formen med läderblad och plumosa.

Sedan satte jag formen med läderblad och plumosa.

Till sist ska blommor och grönt placeras så att de bildar en tydlig droppform. Jag har skaftat de rosor som hänger ner och fäst trådarna i hållarens nät för att de säkert inte ska ramla ur buketten.

Klart!

Klart!

Från sidan.

Från sidan.

Bakifrån.

Bakifrån.

 

 

 

 

 

 

En tanke på “Brudbukett i droppform.

Lämna en kommentar