Min första begravningskrans.

Idag har jag gjort min första begravningskrans. Det var ganska klurigt men till slut blev den klar och jag är riktigt nöjd.

Jag var lite dålig med att fota under tiden men jag ska försöka förklara steg för steg så gott det går. Känslan skulle vara naturligt och mjuka färger. Gärna med naturliga inslag som grenar och päron.

Jag började med att linda kransstommen med cypress. Det var svårare än jag trodde att få jämnt men det gick bra till slut. Det gäller att täcka tråden utan att lägga ett för tjockt lager.

IMG_4600

 

IMG_4599

Sedan fäste jag oasisklumpen på kransen. Det är väldigt viktigt att den sitter fast ordentligt så jag använde nejliketråd 18 och gjorde öglor som jag drog genom oasisgallret och ner genom kransen.

IMG_4602

IMG_4601

Sedan fäste jag grenar på samma sätt och såg till att de satt ordentligt fast.

IMG_4605

IMG_4603

Sedan var det dags för blommorna. Jag började med att placera toppblommorna som var vita rosor (rosa) och sedan ytterligare några rosor på kanterna för att sätta formen.

IMG_4608

Sedan fortsatte jag att placera blommorna och till sist päronen. De blommor som är lite tyngre och hänger långt ner skaftar jag för att de säkert inte ska trilla ur. Jag använde även viburnum som jag skaftade oavsett vart jag placerade dem pga den sköra stjälkarna. Gerbera (gerbera cantabrigiensis) trådade jag också för att skona stjälkarna som annars lätt går av.

IMG_4611

Till sist placerade jag päronen som jag fick fast genom att trä nejliketrån 18 genom päronen och sedan genom kransen.

De blommor jag har använt är: Gerbera (gerbera cantabrigiensis), hyperikum x inodorum, ranunkler (ranunculus asiaticus), rosor (rosa), viburnum opulus, asclepias tuberosa och sallall (gaultheria shallon)

IMG_4612

IMG_4613

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s